Inschrijving 4e Bart en Tijn Walk en Ride gesloten!

Morgen 24 maart 2024 is het zover: De 4e editie van de Bart en Tijn Walk & Ride.
Inmiddels is de inschrijving gesloten  en kan er niet meer via de website ingeschreven worden.

Ben je net te laat en wil je toch nog meedoen, kan dat morgen op dag-inschrijving: Je komt dan naar Huis ten Halve aan de Kruisstraat in Roosendaal en meld je even bij ons inschrijfteam. Je kunt jouw donatie contant (minimaal € 12,50, liefst gepast!) betalen, via onze pinautomaten voldoen of via het scannen van een QR-code (en even jouw betaling aan ons inschrijfteam laten zien) en alsnog deelnemen.

Belangrijk is dat fietsers, MTB’ers en gravellers tussen 08:00 en 09:30 vertrekken en wandelaars en trailrunners tussen 10:00 en 11:00 uur.  De wandelroutes en de 25 Km familie-fietstocht is een beschrijving op papier beschikbaar. Voor de trailrun’s is een GPX beschikbaar en zijn uitgepijld. Alle andere tochten worden uitsluitend op GPX-bestand verreden en zijn dus niet uitgepijld. Alle routes zijn bij Huis ten Halve nog te downloaden middels het scannen van een QR-code. We kunnen je ter plekke niet helpen met de installatie van de GPX op jouw apparaat.

Lees ook vooral nog even onze laatste deelnemers-informatie

We wensen iedereen heel veel plezier, hopelijk wordt het morgen een mooie dag en zijn de weergoden ons wat gunstig gezind. Wandel, trailrun, fiets, mountainbike en gravel veilig, want we zien jullie allemaal weer heel graag terug bij de finish

Team Bart en Tijn


Informatie over de 4e Bart en Tijn Walk en Ride

Begonnen als Bart en Tijn Ride in 2020 met weg en mountainbike-routes en de jaren erna aangevuld met wandelingen en gravelroutes. Dit jaar zetten we ook een trailrun uit, zodat ook hardlopers hun hart op kunnen halen! Met de Bart en Tijn Walk & Ride willen we vroeg in het voorjaar een leuke dag organiseren, waarop wieler-, hardloop-en wandelliefhebbers na de donkere wintermaanden er weer op uit kunnen en we samen iets doen voor kinderen met stofwisselingsziekten, waar ook Bart en Tijn aan lijden.

Elk jaar krijgen meer dan 800 kinderen deze diagnose. Voor veel van deze kinderen kent deze diagnose een schrijnend vervolg, waarin ze steeds verstandelijk en lichamelijk in moeten leveren. Meer dan de helft van deze kinderen komt helaas voor hun 21e levensjaar te overlijden. Er is nog veel onderzoek nodig om deze vijand van kinderlevens een halt toe te roepen. Daarom doneren wij de gehele opbrengst van de Bart en Tijn Walk en Ride opnieuw aan deze onderzoeken.

       

Wandelliefhebbers kunnen die dag tussen 10:00 – 11:00 uur vertrekken vanaf Huis ten Halve aan de Kruisstraat in Roosendaal. Er kan gekozen worden voor een (rolstoelvriendelijke) familiewandeling van ongeveer 5,5 Km of een wat langere van ongeveer 12,5 Km. Beide wandelingen maak je aan de hand van een beschrijving die je van ons krijgt. Sportieve, lieve honden die mee willen wandelen (Doggy-Walk) zijn welkom, mits ze aangelijnd blijven en hun baas ervoor zorgt dat gedane ‘grote behoeftes’ niet op de wandelroute achterblijven. Op de wandelroutes is geen rustpost voorzien, je krijgt voor je start iets lekkers mee voor onderweg. Vergeet dus niet bij Huis ten Halve voor vertrek aan een sanitaire stop te denken.

De trailrun vertrekt ook tussen 10:00 en 11:00 uur vanuit Huis ten Halve en kan over afstanden van ongeveer 7, 15 en 21 Km worden gelopen. Ook op de trail’s zijn sportieve, lieve honden die mee willen rennen welkom, mits ze aangelijnd blijven en hun baas ervoor zorgt dat gedane ‘grote behoeftes’ niet op de trailroutes achterblijven. Deze routes worden met pijlen uitgezet en er zal ook een GPX-bestand voor op smartwatches beschikbaar komen. Op de trailruns verzorgen wij een rustpost.

Wielerliefhebbers kunnen tussen 08:00 en 09:00 uur vertrekken (vertrek op tijd op de langere routes) en kunnen kiezen uit een puur recreatieve ‘knooppuntenroute’ uit van ongeveer 25 Km of één van de wat langere routes van 50, 80 of 100 Km over verharde wegen. Houd je meer van bos en zand, dan kun  je jouw hartje ophalen op één van de twee gravel/MTB-routes van ongeveer 60 en 95 Km (een MTB-vignet is niet noodzakelijk maar word wel aangeraden). De knooppuntenroute van 25 Km fiets je op een beschrijving die je van ons krijgt, alle andere fietsroutes worden verreden aan de hand van GPX-bestanden voor op jouw fietsnavigatie. Die ontvang je vooraf van ons: De fietsroutes worden dus niet ‘uitgepijld’.  Voor de fietsers verzorgen wij een rustpost in Rijsbergen (de lange graveltocht passeert hier 2x).

We vragen alle deelnemers van 10 jaar en ouder om ons doel te steunen met een donatie van minimaal € 12,50. Extra donaties klein of groot zijn natuurlijk altijd welkom! Als deelnemer ontvang je na inschrijving een bevestiging waarin je kunt lezen hoe je jouw donatie aan ons over kunt maken. Dag-inschrijving is op 24 maart beperkt mogelijk. 

Wij verzorgen een gezellige start- en finish locatie, een leuke herinnering voor alle deelnemers, rustposten waar je wat kunt eten, drinken en op adem kunt komen en beperkte pechhulp onderweg voor de fietsers (bandje/ketting) en als iets niet reparabel is repatriëring naar de finish locatie. Bij de finish ontvang je een consumptiemunt, waarmee je jezelf kunt trakteren op een welverdiend drankje. Betalen met de pin als je meer dorst of honger hebt is niet mogelijk dus steek wat contant geld op zak! Voor de hondjes die meelopen hebben we een leuke woefie-bag.

Wij hebben er zin in en alles aan gedaan om jullie een mooie, leuke dag te bezorgen morgen!

Team Bart en Tijn

Geef een reactie

Nog geen reacties