My heading is awesome

Nostalgische kermis

Nostalgische kermis 2023

Van woensdag 5 tot en met (2e Paasdag) 10 april 2023 werd in Roosendaal weer de Nostalgische Kermis gehouden. Gemeente Roosendaal had Team Bart en Tijn weer gevraagd of wij op deze kermis weer de attractie ‘Hell on Wheels’ aan ons goede doel wilden verbinden. Wij mochten de kaartjes verkopen en donaties inzamelen en de opbrengst mochten we dan aan Stichting StofWisselTour en Stichting Ride4Kids schenken. 

Bij de opening verraste wethouder Sanneke Vermeulen ons dat de Gemeente ook dit jaar weer onze opbrengst zou verdubbelen: Een geweldig mooie geste! Uiteraard hebben we met ons Team weer ons best gedaan, maar alle bezoekers kwamen opnieuw in grote getalen kijken en we mochten ook heel veel spontane donaties ontvangen. Ontzettend lief was het dat er attracties op de kermis waren die spontaan hun opgehaalde centjes aan Team Bart en Tijn kwamen doneren: Echt hartverwarmend om te ervaren dat zoveel mensen de strijd tegen stofwisselingsziekten willen steunen!

Op maandag 10 april werd onder luid gejuich de opbrengst weer bekend gemaakt. Kermismeester Corné Kriebels maakte samen met het Team weer de opbrengst bekend: € 13.414,88. Wat een enorme opbrengst weer en wat kunnen daar weer belangrijke onderzoeken mee worden gestart: Dank je wel lieve mensen, dankzij jullie was ook deze kermis weer een doorslaand succes!  

Nostalgische kermis 2022

Na twee jaar afwezigheid door de Corona-maatregelen, organiseerde de Gemeente Roosendaal in 2022 weer de nostalgische kermis: Een kermis met attracties die je niet meer op elke kermis tegen komt, maar die bij heel veel mensen herinneringen oproepen naar de tijd dat ze zelf als kind naar de kermis gingen. 

Samen met  Team Ride4Dex  mocht Team Bart en Tijn van de gemeente de kaartverkoop en begeleiding van het publiek organiseren, uiteraard met de steun van de crew van de attractie ‘Hell on Wheels’. De opbrengst van de kaartverkoop mocht naar de strijd tegen stofwisselingsziekten en de gemeente maakte er een mooie uitdaging voor ons van door toe te zeggen dat zij de opbrengst zouden verdubbelen. 

Met een groot team pakten we deze uitdaging aan en van vrijdag- tot woensdagavond liepen er maar weinig bezoekers van de kermis voorbij zonder een kaartje te kopen of even een donatie af te tikken op ons mobiele pinapparaat. Als het mocht werden er ook bezoekjes aan de terrassen en kroegen gebracht om kaartjes te slijten of te vragen of mensen ons doel wilden steunen.

Alle bezoekers steunden massaal, het was hartverwarmend om te zien hoe de kaartverloop liep en de centenventen van de MontVenToppers zagen de pinautomaat elke dag warm lopen. Op woensdagavond 20:00 uur zou de opbrengst bekend gemaakt worden. We weten niet of de wethouder schrok toen wij aangaven hoeveel centjes er opgehaald waren, maar zoals toegezegd werd onze opbrengst verdubbeld. Team Ride4Dex en Team Bart en Tijn maakten samen met wethouder Lok en kermismeester Corné Kriessels onder luid applaus en gejuich van het aanwezige publiek en alle teamleden de geweldige opbrengst van € 14,630,= bekend.