My heading is awesome

Team Bart en Tijn

Marcus en Judith zijn als sinds 2013 lid van de MontVenToppers, een vriendenclub van fietsers, wandelaars en iedereen die hun motto “Samen lachen, samen huilen, samen strijden!” een warm hart toedraagt. Behalve dat ze sportief bezig zijn, pikken de MontVenToppers door het jaar zo nu en dan een actie op en proberen iemand die wel een zetje in de rug kan gebruiken te helpen. Zij hebben al hele mooie dingen mogen doen! Het verdrietige nieuws van de diagnose van Bart en Tijn raakt de club in alle harten en zij doen wat zij kunnen om het gezin te steunen.

Toen Marcus begin 2018 bij een aantal mensen zijn idee opperde om voor zijn mannen de Stofwisseltour te gaan rijden en vroeg om mentale ondersteuning door mee te fietsen, werd Team Bart en Tijn geboren. Het team bestaat uit fietsers en wandelaars die de hele tocht of een deel ervan meefietsen of lopen en en een hele schare ondersteuners en supporters die ook hun schouders onder de organisatie, fondsenwerving en support in dat weekend gingen zetten. Last but not least mogen wij rekenen op de steun van veel sponsoren die ons financieel of op andere manieren helpen en waarvoor wij super dankbaar zijn!

De Stofwisseltour-edities die we verreden hebben zijn allemaal memorabele weekenden geworden, vol sportiviteit, saamhorigheid, een lach en een traan. In 2018 en 2019 met een heren-team, in 2020 zouden we zelfs met twee teams (dames- en heren-) van samen 45 fietsers en wandelaars deel gaan nemen. Helaas stak Corona daar een stok tussen de spaken. Vanaf 2021 word de tour weer verreden en neemt Team Bart en Tijn met een grote delegatie fietsers, wandelaars en niet te vergeten supporters deel. 

Om aandacht te vragen voor stofwisselingsziekten en geld in te zamelen om onderzoek naar oorzaken en behandelingen mogelijk te maken, organiseren leden van Team Bart en Tijn gedurende een jaar allerlei acties. Voorbeelden hiervan zijn onze eigen Bart en Tijn Walk en Ride, de nostalgische kermis, emballage-acties bij lokale supermarkten, een tennis- en padeltournooi of de verkoop van gedichtjes, armbandjes of sleutelhangers.
Het team zit vol enthousiaste creatievelingen, die elke keer weer iets weten te bedenken en daar met de drive om er iets moois en succesvols van te maken mee aan de slag gaan. Daarbij willen we niet alleen om centjes vragen om ons doel kracht bij te zetten, maar de deelnemer/donateur ook iets terug geven. 

Een topteam waar we heel erg trots op zijn!