My heading is awesome

Gedicht Bart en tijn

In 2018 vatte Marcus het plan op om de Stofwisseltour voor zijn jongens te fietsen. De Stofwisseltour is een fietstocht vanuit de eigen woonplaats, die in 3 dagen langs alle academische ziekenhuizen in Nederland voert waar onderzoeken naar stofwisselingsziekten worden uitgevoerd.

Voor Marcus hield dit ruim 450 kilometer in 3 dagen in. Hij vroeg de leden van de MontVenToppers, de fietsclub waar hij en Judith lid van zijn, of zij hem op zijn tocht wilde vergezellen en steunen. Team Bart en Tijn was een feit en met een grote groep werd er getraind voor de Stofwisseltour.

Om iets voor het gezin te doen, werden Benjamin Scheltema van de gelijknamige galerie, Femke Kuipers van Papierpleziertjes en Ton Jaspers van Lijst-In gevraagd of zij iets speciaals konden betekenen. Benjamin maakte een prachtige cartoon van Bart en Tijn, Femke schreef binnen een dag een heel mooi gedicht en Ton zorgde dat beiden op een zeer unieke manier prachtig ingelijst werden.

Bij de start van de allereerste Stofwisseltour met Team Bart en Tijn kregen Marcus en Judith – die uiteraard van niets wisten – deze bijzondere herinnering overhandigd en was het logo en het motto van Team Bart en Tijn geboren: 

Het gezin ontvangt enorm veel steun van familie, vrienden en bekenden. Ook veel ondernemers die het verhaal van Bart en Tijn en het gezin lezen of horen, springen op de bres om waar zij kunnen dingen die nodig zijn te regelen of het gezin de kans geven om even een dagje proberen te ontspannen. 

De lijst met vrienden en sponsoren van Bart en Tijn is lang. Het gezin is iedereen enorm dankbaar die meehelpen om meer bekendheid aan en aandacht voor stofwisselingsziekten te creeeren, geld doneert om onderzoeken mogelijk te maken of het gezin praktische zaken aanbiedt waarmee de zorg voor Bart en Tijn ondersteund kan worden.