Zo vlak voor de feestdagen is altijd een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar…..en wat hebben we samen weer veel gedaan om aandacht te vragen voor stofwisselingsziekten!

In het begin van het jaar zijn we druk geweest met de 3e editie van de Bart en Tijn Walk en Ride. Jullie schreven massaal in op de wandel- en fietstochten en het werd dan ook een mooie dag met een geweldige opbrengst dik 9000 euro. Opnieuw een dikke dankjewel aan alle deelnemers, vrijwilligers en donateurs die deze dag mogelijk gemaakt hebben. Inmiddels zijn wij met de voorbereidingen gestart voor de 4e editie op 24 maart 2024. Begin januari kun je inschrijven, dus houd onze website en Facebook-pagina in de gaten!

In april mochten wij op de Nostalgische Kermis in Roosendaal de kaartjes verkopen voor de Steile Wand. De opbrengst ging naar de strijd tegen stofwisselingsziekten. Heel veel bezoekers van de kermis kochten onze kaartjes, doneerden gul en zagen de waaghalzen hun rondjes maken in de 6 meter hoge ronde houten ton. Gemeente Roosendaal verdubbelde onze opbrengst en zo konden we bijna 13.500 euro overmaken. Wauw, wat een bedrag!

Heel veel mensen deden ook dit jaar weer hun best om ons te helpen en daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. Grote acties kunnen mooie bedragen opleveren, maar de laatste euro gaat de oplossing bieden om stofwisselingsziekten te genezen en vele kleintjes maken nog altijd een grote. Een dikke dankjewel aan iedereen die emballage-acties hield, stroopwafels, armbandjes of gedichtjes verkocht, ons als goed doel koos bij een veiling en tennis- en padeltournooi, een donatie box in hun winkel of bedrijf plaatste of ons verraste met een mooie donatie. Wij zijn enorm dankbaar voor de betrokkenheid van jullie allemaal en voelen ons gesteund in de strijd om het moment dat er geen kinderen meer hoeven te overlijden aan stofwisselingsziekten alsmaar dichterbij te brengen.

Wat we niet willen vergeten te vermelden, is de mooie actie van Rotary Roosendaal die in september een leuke dag organiseerde. Zij wilden graag iets voor Bart en Tijn doen, na overleg kozen we gezamenlijk voor een mobiele snoezelkar waar alle kinderen die bij SDW De Plataan naar school ga van kunnen genieten. Helaas konden wij niet bij die dag aanwezig zijn, omdat we op dat moment de Pyreneeën Challenge aan het fietsen waren, maar de dag was een succes en inmiddels kunnen de kinderen op De Plataan elke dag genieten van de mooie rustgevende geluiden, kleuren en geuren waarmee deze kar hun snoezelruimte kan vullen.

Alle centjes die we samen bijeen gebracht hebben, hebben we tijdens twee fantastische evenementen overgedragen aan de stichtingen die er onderzoeken mee uit laten voeren: Stichting Stofwisselkracht en Stichting Ride4Kids. Op een vrijdag eind juni vertrok een grote groep fietsers voor een fietsrit naar Zeist, waar we op zaterdag samen met de wandelaars uit ons team deelnamen aan de Stofwisseltour. Een prachtige dag met mooie routes, indrukkende ‘Stofwissellaantjes’ waar de foto’s van kinderen met een stofwisselingsziekte onderstreepten waar we het allemaal voor doen en vanzelfsprekend ook gezelligheid en saamhorigheid tussen alle deelnemende teams onderling. Met de 30.000 euro die we namens alle acties en donateurs in en rondom Roosendaal meenamen, gaven we een mooie boost aan de eindopbrengst van 201.000 euro:

Na de zomer stond alles in het teken van de Pyreneeën Challenge van Ride4Kids, een evenement waar we dit jaar voor het eerst aan deelnamen. Drie dagen achter elkaar niet de minste Col’s beklimmen in de Pyreneeën mag gerust een challenge genoemd worden. Met een grote groep Bart en Tijn’ers die gingen wandelen, fietsen of als vrijwilligers mee kwamen helpen werden het een prachtige week. Bijzonder dankbaar dat onze Burgemeester Han van Midden een paar dagen vrij nam om met ons de Tourmalet te beklimmen. Hij had hard getraind en het viel niet mee, maar onder luid applaus bereikte ook hij de top: Wat een held! Met de 40.000 euro die we namens jullie allemaal mochten overhandigen kwam de eindopbrengst net boven de 300.000 euro uit. Laten we hopen dat we met al die centjes een verschil kunnen gaan maken, kinderen met een stofwisselingsziekte verdienen onze aandacht en de kans op een zo normaal mogelijk leven……..

We willen jullie de filmbeelden die van deze week gemaakt zijn niet onthouden:

 

Wij kijken terug op een mooi jaar, waarin we weer veel gedaan hebben en ons gesteund voelden door heel veel mensen en bedrijven om ons heen. Al jullie steun doet ons enorm goed: Alleen ben je sterk, samen sterker! Samen hopen wij dat er snel bemoedigende resultaten geboekt mogen worden in de onderzoeken die we met zijn allen mogelijk gemaakt hebben.

 

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een heel mooi, goed, succesvol en vooral gezond 2024 en sluiten af met een diepe buiging en dikke dankjewel naar jullie allemaal !

Judith en Marcus en alle leden van Team Bart en Tijn

Geef een reactie

Nog geen reacties