My heading is awesome

Bart en Tijn Walk en Ride

Eind 2020 bedachten we dat een fietstocht vroeg in het voorjaar van 2021 voor het goede doel vast veel fietsers aan zou spreken. Zodra het kan wil deze groep zodra het kan weer naar buiten, maar de meeste toertochten staan veelal pas later in het jaar op de agenda. Een mooi gat waar we wel in wilden springen en meteen sportiviteit te combineren met de kans grijpen om aandacht te vragen voor ons goede doel. Zo is de  “Bart en Tijn Ride “ geboren, vanaf 2022 omgedoopt tot de “Bart en Tijn Walk en Ride”  omdat we ook de wandelaars de kans wilden geven om mee te doen en inmiddels staat op 19 maart 2023 al weer de derde editie op de planning!

Derde editie 2023 – Nieuwe startlocatie, nieuwe routes, extra gravelroute
We kunnen nog niet alles tot drie posities achter de komma verklappen, maar alvast de eerste teasers…..

Save the date in je agenda: op 19 maart 2023 organiseren wij twee evenementen:

De Bart en Tijn Walk en de Bart en Tijn Ride!

Tijdens beide evenementen schotelen we alle deelnemers weer mooie routes, goede verzorging, een mooie en gezellige start- en finishlocatie en voldoende uitdaging om lekker sportief gezond bezig te zijn voor het goede doel! Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Stofwisselkracht en Ride4Kids.

“Bart en Tijn, voor jullie wandelen en fietsen wij door regen, wind en zonneschijn….”
Wind was er in 2021, regen en kou vorig jaar, dus het moet een dag met zonneschijn worden!

Wil je die dag lekker wandelen en meedoen met de Bart en Tijn Walk, klik dan hier !
Wil je die dag
fietsen, mountainbiken of een gravellen en meedoen met de Bart en Tijn Ride, klik dan  hier  !

Tweede editie 2022 – Een echte start, wandel- en gravelroutes, regen en kou!
Met Corona dik op z’n retour konden we deze editie gelukkig onze deelnemers veel meer bieden. Start en finish waren bij Lodge Visdonk van waar uit alle routes konden vertrekken. De deelnemers die dat wilden konden uiteraard op elk punt de routes oppakken. 

Nieuw dit jaar waren de wandelroutes: Een puzzel/speurtocht van ongeveer 7 kilometer en een van 12 kilometers voor de stevige doorstappers. Ook aan het nieuwe fietsfenomeen gravellen hadden we aandacht besteed en een route van bijna 90 kilometer uitgezet, zoveel mogelijk door bosrijke omgevingen in Zuidwest Brabant en deels België op onverharde ondergrond, maar je ontkomt er niet aan dat er ook stukken verhard gereden moest worden. De fiets- en mountainbikeroutes van 2021 waren met een kleine aanpassing hier en daar in stand gehouden. 

Het was bikkelen die dag, er stond opnieuw soms stevige oostenwind die het voor het gevoel ronduit KOUD maakte. De wandelaars kregen voor vertrek een leuke warming up van de clowns Sis en Jubels en we hoopten dat de fietsers zich warm konden trappen. Deelnemers op de langere fietsroutes werden in de omgeving van de Oester- en Philipsdam getrakteerd op een heuse sneeuwbui! Gelukkig was het maar en bui…..

Nadat bij terugkomst de ergste koud uit de lichamen was verdreven, was het tijd om de opbrengst voor het goede doel bekend te maken. Was de opbrengst in 2021 al één waarvan wij alleen durfden te dromen, met maar liefst € 6208,= steunden de deelnemers en sponsoren onze doelen opnieuw massaal. Wij zijn jullie allemaal opnieuw zo enorm dankbaar!

Het bleef best nog even onrustig, maar wel heel gezellig bij De Lodge. Ook dit mooie resultaat geeft ons veel energie om in 2023 weer een Walk & Ride te organiseren en verbeteren waar we bij deze editie weer van geleerd hebben. Dank je wel voor iedereen die meedeed, ons geholpen heeft of als sponsor ons doel gesteund heeft!

Eerste editie 2021 – Verplicht sober en de wind was de grootste uitdaging die dag!
Onze plannen waren grootser en we hebben dan ook af en toe op onze bol gekrabd toen de verwachtte Corona-versoepelingen uitgesteld werden. We bleven wekelijks plannen bijstellen en weer opnieuw bekijken of het glas nou halfleeg of halfvol was.

Wij vonden halfvol en vonden een manier waarop de tocht met het respecteren van alle huidige Corona-maatregelen toch door kon gaan. Weliswaar zonder een groots welkom, zonder een echte start, zonder georganiseerde tussenstops en zonder een heldenonthaal bij de finish wat de deelnemers allemaal stuk voor stuk verdienden.  

We hadden drie fietstochten van 50, 80 en 100 kilometer op de weg en een mountainbike-tocht van ongeveer 60 kilometer uitgezet. Graag hadden we ook wandelaars de kans gegeven, maar in de wetenschap dat Zorg- en Logeerboerderij De Regenboog uit Roosendaal twee weken later al een wandeltocht voor hetzelfde doel organiseerde, zouden de wandelaars zich op korte termijn ook in kunnen zetten. Ook voor ons was alles nieuw, dus niet teveel hooi op onze vork nemen, maar wat we oppakten wel zo goed mogelijk proberen te doen! Het voelde soms niet helemaal ’tof’ om zo weinig terug te kunnen doen voor de deelnemers. 

Er bleek enorm veel begrip voor onze keuzes en alle verplichte maatregelen te zijn, misschien ook wel omdat heel veel mensen het zat waren om binnen te zitten en best met de nodige extra voorzorgsmaatregelen en afspraken toch een dagje sportief aan de bak te gaan voor een goed doel. We mochten op alle routes rekenen op mooie deelnemersaantallen, veel ondernemers die we vroegen of ze voor ons iets wilden betekenen deden spontaan mee en er rolden ook bijzonder veel (extra) donaties binnen op onze bankrekening. 

De eerste Bart en Tijn Ride verliep op rolletjes. Ondanks de sobere uitstraling kregen we leuke reacties terug: “Met kleine slokjes lijkt een halfvol glas voller” en iedereen vond dat we geslaagd waren om Corona-proof iets moois te organiseren. Bart en Tijn waren met hun begeleiders naar de finish gekomen om iedereen te bedanken voor hun deelname. Daar werd ook de opbrengst van deze eerste Ride bekend gemaakt: Maar liefst € 5000,= mochten we namens alle deelnemers en gulle sponsoren in ontvangst nemen en hebben we vanzelfsprekend netjes afgedragen aan Stichting Stofwisselkracht en via ColSensation aan KWF Kankerbestrijding.