default_mobilelogo

Bart & Tijn Ride

Op zondag 21 maart 2021 organiseerden de MontVenToppers samen met Wattcycling+ een recreatieve fietstocht voor Team Bart & Tijn en ColSensation

Stofwisselingsziekten laten zich niet stoppen door Corona en zetten hun slopende werk in kinderlichaampjes en gezinnen ook in deze bizarre tijd voort. Dat en het gegeven dat in deze periode heel veel wielerliefhebbers - waaronder de deelnemers aan ColSensation - hun trainingen weer op willen pakken, leidde tot een mooi initiatief:

Een fietstocht waarbij de deelnemers de routes vooraf op hun fietscomputers laadden en vanuit huis, zelfstandig –dus conform alle huidige Corona-maatregelen– konden rijden. Slechts op twee punten was er voor alle zekerheid ‘een vangnet’, zodat iedereen de juiste richting op ging. Geen groots welkom met officiële start, geen rustpunten onderweg en geen groots onthaal bij de finish. Onderweg was iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn/haar gedrag en het naleven van de verkeers- en Corona-maatregelen.

De weergoden waren ons die dag goed gezind. Droog maar fris en de bikkels die wel vaker op de fiets zitten, kregen vanaf Bergen op Zoom richting Tholen een windkracht 5-6 ‘vol op de toeter’. Afzien, maar wat stelt dat voor als je kijkt wat Bart en Tijn dagelijks doormaken. Alle deelnemers was gevraagd om een donatie te doen voor Stichting Stofwisselkracht en Stichting Team Doelbewust om zo de strijd tegen stofwisselingsziekten en kanker te steunen.

Behalve de deelnemers, haakten heel veel bedrijven en weldoeners aan en lieten met hun donaties massaal zien dat er ook voor stofwisselingsziekten meer aandacht moet komen. Bart en Tijn die vanuit de drijvende krachten achter de Ride een verrassing beloofd was, kwamen samen met hun ouders heel even naar de finish. Compleet verrast en onder de indruk van deze gulle bijdrage van heel veel mensen, mochten zij een cheque met het prachtige bedrag van € 5000,= voor beide goede doelen in ontvangst te nemen.Na het delen daarvan op social media, mochten zij alleen maar positieve en leuke berichtjes ontvangen. Alle begrip was er voor de soberheid, waarmee we dit jaar te werk moesten gaan. Iedereen gaf aan genoten te hebben van de mooie en afwisselende routes.

Een veel gestelde vraag was of er volgend jaar een tweede editie komt? Wat ons betreft wel, want er is nog heel veel werk te doen om stofwisselingsziekten de wereld uit te trappen!Namens Judith, Marcus, broer Bram en natuurlijk Bart en Tijn: Iedereen die dit tot zo’n mooi succes heeft gemaakt enorm bedankt!


Sponsoren en vrienden van Bart & Tijn:

 

Ook sponsor of vriend van Bart & Tijn worden? Neem gerust contact met ons op! wink