default_mobilelogo

Op zondag 27 juni fietste team Bart en Tijn een alternatieve StofWisselTour. Dat weekend zou de echte StofWisselTour verreden worden, maar de Corona-versoepelingen kwamen net te laat om die in dat weekend door te laten gaan. We bedachten dus een alternatief om dat weekend toch met elkaar een fietstocht te maken en aandacht te vragen voor Stofwisselingsziekten.

We hadden drie tot vier routes die verreden konden worden en allemaal de locatie aandeden, waar we gezamenlijk zouden lunchen. Men kon rechtstreeks fietsen of routes van ongeveer 50, 70 of 110 kilometer kiezen over de Kalmthoutse Heide en aansluitend een mooi stuk langs de Ooster- en Westerschelde fietsen. Er was veel animo om mee te fietsen. Totaal stapten die zondagochtend ongeveer 45 fietsers op, waaronder leden van team Ride4Dex die later dit jaar voor hetzelfde doel de Pyreneen-challenge gaan fietsen. Ook Bart en Tijn waren van de partij en fietsten met Judith en opa Schuurman in hun rolstoelfiets vanaf Roosendaal naar Ossendrecht: Fijn dat ze erbij waren!

Onderweg werd er lekker bijgekletst en genoten van het lekkere weer. Een enkeling vergat af te slaan naar de 70 kilometer-route en bleek wat later dus de langste afstand te fietsen. Hilarisch, maar toch uitgereden en dat met erg niet heel veel trainingskilometers. Alle groepjes waren ongeveer gelijktijdig bij Restaurant Jagersrust in Ossendrecht, waar bijna het hele terras groen/paars/wit kleurde en de andere aanwezigen niet om StofWisselKracht en de StofWisseltour heen konden. Jagersrust serveerde ons een overheerlijke en tot in de puntjes verzorgde lunch en natuurlijk drankjes om de dorstige kelen te blijven smeren.Na de groepsfoto op het parkeerterrein met daarbij de door Ballast Nedam Industriebouw geschonken fietstassen, reed het hele gezelschap in een lang lint terug naar Roosendaal, waar we vlak voor de onweersbuien laster in de middag finishten. Een mooie dag vol warmte en saamhorigheid met mooie mensen, op naar het weekend van 1 en 2 oktober als de aangepaste Stofwisseltour 2021 verreden gaat worden!Sponsoren en vrienden van Bart & Tijn:

 

Ook sponsor of vriend van Bart & Tijn worden? Neem gerust contact met ons op! wink